БЛИЗО 40 НА СТО ОТ УЧИТЕЛИТЕ И НЕПЕДАГОГИЧЕСКИЯ ПЕРСОНАЛ ЩЕ БЪДАТ ИЗСЛЕДВАНИ ЗА COVID-19

...
21.01.2021 / 17:01

Близо 40 процента от учителите и непедагогическия персонал, работещи в училищата в област Сливен, ще бъдат изследвани безплатно за COVID-19 с бързи антигенни тестове, съобщиха от Областния кризисен щаб. По данни на РУО, желание да се изследват са заявили 1 081 души от общо 2 752-ма души педагогически и непедагогически персонал

 

Тестовете са осигурени от Министерството на образованието и науката. Изследването ще се проведе от 25 януари до 3 февруари включително, преди началото на втория учебен срок. Създава се организация със съдействието на РЗИ.

 

490 медици от Сливен и областта са включени в имунизационната кампания срещу COVID-19 до момента, информираха още от Областния кризисен щаб.

 

На 94 от тях е поставена и втора игла, с което е приключил имунизационният курс. Останалите 396 лекари и медицински персонал са с първа доза от ваксината. Поставянето на втора доза предстои.

 

От РЗИ уточниха, че е използвана ваксината Comirnaty. Лечебните заведения информират здравната инспекция за желаещите да се ваксинират медици.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев