КМЕТЪТ ПРЕДЛАГА ПОСТРОЯВАНЕ НА НОВА ЗАЛА ЗА БОКС

...
21.01.2021 / 13:37

Кметът предлага построяване на нова тренировъчна зала и временен вариант за настаняване на клуб по бокс.

 

Най-доброто, което можем да направим за клуба по бокс, е да построим още една тренировъчна зала, която да може да се ползва за такъв вид спорт. Това заяви кметът Стефан Радев по време на среща с представители на местен клуб, който според нормативните критерии за брой деца, треньори и др., не се класира за зала „Асеновец“.

 

Кметът е разговарял с министъра на спорта Красен Кралев и е получил уверение от него за подкрепа на идеята.

 

„Надявам се до следващата година да е готова. Разговарях с министъра на спорта, а сега търсим място, където да я направим“, каза Стефан Радев.

 

В момента се търси временно решение за място, в което да се извършват тренировките по бокс. Общината предлага ремонт на помещението в училище „Хаджи Мина Пашов“, където към момента тренират децата. От своя страна представителите на клуба поискаха да се проучи възможността да бъдат настанени временно в сградата на бившите хали и днес ще направят оглед с представители на Общината.

 

„По принцип сградата не е предвидена за спорт, но ако има възможност да се ползва, нямам нищо против, както и Общинският съвет да намери начин това да стане бързо и да се направят ремонти“, каза кметът. Недостатъците на помещението са, че е твърде голямо, липсва отопление и най-вероятно ще са нужни много средства за ремонт.

 

Общината е разгледала и други варианти, сред които помещението на бившата Бинго зала по булевард „Братя Миладинови“ и зала до бившия басейн зад частната болница. И на двете места обаче има колони, които ограничават поставянето на боксов ринг.

 

„В Сливен има повече деца, отколкото спортни бази. За ползването им сме приели критерии, които смятам, че са най-правилни, защото нашата задача е спортът да бъде част от живота на повече деца. Макар, че функцията на Общината не е да решава проблемите на конкретни фирми или клубове, се опитваме да влизаме в положението на всеки и да помагаме в рамките на възможностите си и когато можем, не виждам защо да не го направим“, допълни Стефан Радев.

Още снимки от новината

...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев