НЯМА ПОСТРАДАЛИ ХОРА И ЗАСТРАШЕНА ИНФРАСТРУКТУРА СЛЕД ВАЛЕЖИТЕ В ОБЛАСТ СЛИВЕН

...
13.01.2021 / 17:00

Областният управител Чавдар Божурски информира Националния щаб за обстановката в Сливенска област след падналите през последното денонощие валежи, съобщиха от областната администрация. Събраните данни сочат, че няма пострадали хора и няма нарушени доставки на основни дейности и услуги заради компрометирана инфраструктура. Няма опасност от преливане на реки и язовири. Общините, както и кметствата, осъществяват постоянно наблюдение. В община Сливен са получени сигнали за прокапал покрив на пощата в с.Камен, наводнена детска градина в с. Горно Александрово и изронен участък от коритото на Новоселска река в района на моста. Институциите са предприели необходимите мерки.

 

През последното денонощие е регистриран приток от 1, 140 млн. кубика вода в язовир „Асеновец“. Нивото достигна 14, 447 млн. кубика. Над половината от обема на язовира е запълнен.

 

Над 8 млн. кубика е притокът в язовир „Жребчево“. Нивото му в сутрешните часове на 13 януари бе 152, 716 млн. кубика вода. Реките имат нормална проходимост, нивото им е под критичните стойности, съобщиха от „Напоителни системи – клон Средна Тунджа“.

 

Всички пътища от републиканската мрежа са проходими. В планинската част, където през последните две денонощия падна сняг, пътищата са почистени до асфалт. От ОПУ са почистили малки участъци от Ичеренския и Беленския път, където върху настилката е имало паднали камъни. Няма залети от реки пътни участъци, няма активирани крайпътни свлачища.

 

От 12 януари със заповед на Министър-председателя бяха въведени в действие за цялата страна националните планове за защита при наводнения и за намаляване на последствията при обилни снеговалежи и заледяване. Сформиран бе Национален щаб с ръководител министъра на вътрешните работи Христо Терзийски. Областният управител Чавдар Божурски ще предоставя ежедневна информация за обстановката в област Сливен.

 

25 литра на квадрат е падналото количество дъжд в Сливенска област през последното денонощие. От началото на януари досега количеството валежи възлиза на 91 литра на квадрат, според данните на НИМХ.

 

Забележка: Снимката е на Ичеренския път от днес. Предоставена е от Областното пътно управление.

Още снимки от новината

...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев