ОБЩИНА СЛИВЕН РАЗШИРЯВА ОБХВАТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ

...
13.01.2021 / 10:45

Новите дневни центрове, които бяха изградени в бившето училище „Хаджи Димитър“ в кв. „Клуцохор“, вече функционират, обяви пред журналисти кметът Стефан Радев.

 

„Предстои изграждането на още два центъра в кв. „Комлука“. Единият ще е кризисен център, а другият за настаняване на бездомни лица. Това е дълго дискутирана тема и се надявам да намери трайно и устойчиво разрешение със съществуването на център от този тип, който да може да реагира при ситуации, свързани с бездомни лица“, коментира темата за развитието на социалната инфраструктура кметът Радев. Той посочи, че Общината планира строителството на други два центъра за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с психични увреждания. По думите му фокусът при изграждането на последните два центъра е насочен в придържане към националната политика за извеждане на потребителите от институции като Дома за пълнолетни лица с умствена изостаналост на селище „Качулка“.

 

„Този процес е стартирал на национално ниво. Добре е да разполагаме с подходяща инфраструктура, която да предлага такъв тип социална услуга за потребителите от нашия регион“, поясни кметът.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев