ЕПИДЕМИЧНАТА ОБСТАНОВКА В СЛИВЕНСКА ОБЛАСТ

...
06.01.2021 / 14:31

През последното денонощие 48 души бяха са диагностицирани с COVID-19 в област Сливен. Сред тях са медицинска сестра и санитарка от различни болнични заведения. 53-ма души са излекувани от заболяването, съобщиха от Областния кризисен щаб.

 

 

 

За съжаление, петима пациенти на възраст от 48 до 83 години изгубиха битката с коронавируса. Сред тях е и 64-годишен училищен фелдшер. Днес, 6 януари, почина 71-годишен лекар от Нова Загора. Областният кризисен щаб изказва съболезнования на семействата и близките.

 

 

 

Към момента 521 са активните случаи на болестта. 707 жители на областта са под домашна карантина като болни, провеждащи лечение под наблюдението на личния лекар, или като контактни на по-рано установени случаи.

 

 

 

Носенето на предпазни маски, честото миене на ръцете, редовната дезинфекция и физическата дистанция доказано ограничават риска от заразяване с коронавирус. При наличие на симптоми трябва незабавно да бъде потърсена консултация с личния лекар. Здравните власти предупреждават гражданите да не се самолекуват.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев