ЕПИДЕМИЧНАТА ОБСТАНОВКА ПРЕЗ ПОСЛЕДНОТО ДЕНОНОЩИЕ

...
05.01.2021 / 15:19

В Сливенска област се запазва общата тенденция за страната и през последното денонощие. Излекуваните жители на областта са 69 при 29 новодиагностицирани с COVID-19 лица. Положителните резултати са отчетени при почти равен на брой направени PCR и бързи тестове, съобщиха от Областния кризисен щаб.

 

Сред заболелите има лекар, медицинска сестра и санитарка от различни болнични заведения и водач на линейка от спешната помощ. Двама са се заразили в семейни огнища като контактни на по-рано установени случаи, уточниха от РЗИ.

 

За съжаление, почина 70-годишен пациент с COVID-19 и придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб изказва съболезнования на семейството и близките.

 

Към момента активните случаи на заболяването са 529, като 390 от тях са в най-голямата община, Сливенската. Болните са жители на 68 или близо две трети от населените места в областта.

 

Под домашна карантина за провеждане на лечение под наблюдението на личните лекари или в изолация като контактни лица са 752 души.

 

Областният кризисен щаб напомня, че въпреки по-благоприятните данни, рискът от разпространение на коронавируса все още съществува. Носенето на предпазни маски, физическата дистанция, честото миене на ръцете и редовната дезинфекция доказано ограничават инфектирането.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев