ДАРЕНИЕ ЗА ОТДЕЛЕНИЕТО ПО КОЖНИ И ВЕНЕРИЧЕСКИ БОЛЕСТИ В МБАЛ”Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ”- СЛИВЕН

...
04.01.2021 / 13:33

Отделението по кожни и венерически болести към МБАЛ „Д-р Иван Селимински”- Сливен получи дарение по време на празниците. То включва дигитален дерматоскоп и фотоапарат за извършване на дерматоскопия, какъвто няма на територията на Сливен. Дарителят е пожелал да остане анонимен. Ръководството на болницата и екипът на отделението изказват своята благодарност за уникалния апарат, който е необходим за диагностика на кожни заболявания.

 

 

 

Дерматоскопията е диагностичен метод, който позволява използвайки стандартна и поляризирана светлина, да се получи увеличен образ на болестните структури на няколко милиметра под кожната повърхност.

 

Въпреки че първоначално дерматоскопията се е използвала за диагностициране само на злокачествен меланом, развитието на технологиите и натрупаният опит позволяват разширяването на диагностиката и тя включва:

 

– всички видове доброкачествени и злокачествени образувания на кожата;

 

– промени по ноктите;

 

– други кожни заболявания.

 

Дигиталната дерматоскопия позволява проследяване на проблемите във времето чрез създаване и запазване на изображенията. Така лекуващият лекар наблюдава развитието на заболяването.

 

От друга страна лекарят, съмнявайки се в точната диагноза, има възможността да изпрати за консултация навсякъде създадения дигитален образ.

 

Верни на традицията, медиците в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен не спират да се квалифицират, използвайки световния опит и постижения в дерматологията и другите специалности в медицината.

 

 

--

http://mbal.sliven.net/index.php

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2021 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев