ДАРЕНИЕ ЗА НОВОРОДЕНИТЕ В ОБЛАСТНАТА БОЛНИЦА

...
29.12.2020 / 16:35

Ротари клуб – Сливен направи дарение за Отделението по неонатология към областната болница.

 

Два апарата за лечение на новородени бебета дари Ротари клуб-Сливен на Отделението по неонатология към МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен. Днес президентът на клуба Недко Недев връчи дарението на началника на отделението д-р Таня Праматарова.

 

Той подчерта, че ротарианците изпълняват мисията си да бъдат в полза на обществото и най-вече към най-малките. „Направихме този жест след коледните празници, в навечерието на Новата година, като се надяваме апаратите да бъдат в помощ на работещите в отделението и да помогнем на повече недоносени деца“, каза Недко Недев.

 

От името на ръководството на болницата и на своите колеги д-р Праматарова благодари за дарението. „За втора поредна година Ротари клуб-Сливен ни помага с благотворителна инициатива. Апаратите са две инфузионни помпи, които използваме при всички новородени. Чрез тях вливаме препаратите за лечение и затова са незаменими за 24-часовата грижа за недоносените бебета“, каза тя.

 

На връчването на дарението присъстваха Христо Трънчев – секретар на Ротари клуб-Сливен и старшата акушерка на неонатологичното отделение Пепа Стоилова.

--

http://mbal.sliven.net/index.php

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев