ВАЖНИ ПРОМЕНИ В НАРЕДБАТА ЗА ОБЩЕСТВЕНИЯ РЕД ПРЕДЛАГА ОБЩИНА СЛИВЕН

...
18.12.2020 / 16:20

Важни промени предлага Проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за обществения ред на територията на община Сливен. С първата промяна се забранява движението по пешеходната зона на индивидуални електрически превозни средства – електрически тротинетки, електрически триколки, скейтбордове, ролери и други, с изключение на средствата за придвижване на хора с увреждания. Предложението е свързано с множество сигнали на граждани за управление на

подобни превозни средства по главната улица, както и с последните изменения в Закона за движение по пътищата. Предлага се още управлението на велосипеди в пешеходните зони на Сливен на деца до 12 години да се извършва само с пълнолетен придружител.

 

Проектът на наредбата предвижда възможност за ограждане на прилежащите площи към имотите общинска собственост в централна градска част, върху които са изградени жилищни кооперации. За целта е необходимо да се подава заявление до кмета на общината, след взето решение на общо събрание на собствениците.

 

Предложението е направено във връзка със сигнали на живущи в кооперациите, попадащи в обхвата на синята зона, че местата за паркиране се използват от други жители или гости на града, за да избегнат заплащане на цената за почасово паркиране.

 

Проектът е качен на сайта на Общинския съвет на адрес:

https://obs.sliven.bg/uploads/0070A307669EE03A591D155D879CFA1D

 

Гражданите могат да внасят предложения и становища по проекта в 30-дневен срок от публикуването на документа, считано от 15 декември. Предложенията могат да бъдат депозирани на следния електронен адрес: kmet@sliven.bg.

 

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев