СТОЯН МАРКОВ: МЛАДИТЕ ХОРА В ОБЩИНА СЛИВЕН ИМАТ ВАЖНА РОЛЯ В НЕЙНОТО НАСТОЯЩЕ И БЪДЕЩО РАЗВИТИЕ

...
16.12.2020 / 13:53

Европейски информационен център „Европа Директно“-Сливен проведе отворена онлайн дискусия „Възможностите и предизвикателствата пред младите хора в Европа“. Целта на дискусията е да популяризира политиките и действията на Европейския съюз в областта на младежта, образованието и заетостта. Събитието беше открито от заместник-кмета Стоян Марков, който подчерта важната роля на младите в развитието на Сливен.

„Младите хора в община Сливен имат важна роля в нейното настояще и бъдещо развитие. В новия План за развитие на общината за периода 2021 – 2027 година имаме специално отредено място за тях. Това се вижда и от мотото на нашия план, който казва, че община Сливен е зелена, иновативна и модерна, отличаваща се с подобрено качество на живот за своите жители, насърчаваща развитието на бизнеса и младите хора, използваща потенциала на своите природни и културни ресурси и териториално сътрудничество. Това е една много обобщена визия, в която специално място имат и младите хора“, заяви Марков.

Приветствие към участниците от името на Представителството на Европейската комисия в България отправи Бойко Благоев, ръководител на отдел „Информация и Комуникация“.

„Ще се хвана за думите на господин Марков, който каза, че община Сливен цели да е зелена и ефективна. Хващам се за тези думи, защото това са именно и основните приоритети на Европейската комисия през следващия програмен период – Европа да бъде зелена, дигитална и ефективна, а това абсолютно няма как да стане без младите хора. Затова ви благодаря, че организирате това събитие“, каза от своя страна Бойко Благоев.

По време на дискусията бяха представени и обсъдени възможностите, които предоставят инструментите на Евросъюза за работа, обучение, доброволчество, инвестиране и обмен, както и предизвикателствата, които се крият пред пътуващите и работещите в чужбина.

 

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев