ПЪТНА ПОЛИЦИЯ ПРАВИ ЗАСИЛЕНИ ПРОВЕРКИ ЗА УПОТРЕБА НА АЛКОХОЛ И НАРКОТИЦИ

...
08.12.2020 / 10:16

Специализирана операция по линия на Европейската мрежа на службите на пътна полиция-ROADPOL, се провежда от 7 декември в област Сливен. Пътна полиция осъществява контрол за установяване употребата на алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози от водачите на моторни превозни средства. Акцията е с цел противодействие на пътните произшествия, възникнали вследствие употребата на алкохол и други упойващи вещества и ще продължи до 13 декември.

Още в първите часове на операцията екипи на ОДМВР-Сливен са установели водачи с алкохол и наркотици. В 02,35 часа на 7 декември, на изхода на село Калояново, е установен 31-годишен водач на лек автомобил „БМВ“, употребил наркотични вещества- амфетамин и метамфетамин. В 14,00 часа в град Котел е установен 38-годишен мъж, водач на товарен автомобил „Мицубиши Л200“, употребил алкохол 2,40 промила. Двамата нарушители са задържани за 24 часа в районните управления в Сливен и Котел. По случаите са започнати бързи производства.

Проверки се извършват по главните и второстепенни пътища в областта, както и в общинските центрове и малките населени места.

В хода на операцията водачите ще бъдат проверявани още за валидна застраховка „Гражданска отговорност“, подлежащи на връчване електронни фишове за скорост и непратени глоби, наложени по Закона за движение по пътищата.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев