ГРАЖДАНИТЕ ТРЯБВА ДА ПРЕДОСТАВЯТ АКТУАЛЕН ТЕЛЕФОН ЗА ВРЪЗКА ПРИ ПОЛОЖИТЕЛЕН ТЕСТ ЗА COVID-19

...
25.11.2020 / 18:11

Областният кризисен щаб призовава гражданите да предоставят актуален телефонен номер за връзка с тях при положителен резултат от изследване с PCR-тест. Целта е личните лекари и лекарите от РЗИ да установят бърз контакт с диагностицираните лица.

 

Телефонният номер се изисква в лабораториите, където гражданите са си направили изследванията. Всички семейни лекари получават по служебен път информация за пациентите си с положителен резултат. Те установяват връзка със заболелите по телефона, извършват преценка на състоянието им и дали имат нужда от хоспитализация, назначават лечение.

 

От РЗИ също установяват връзка по телефона със заболелите лица. Целта е да се извърши епидемиологично проучване, като се установят контактните им лица. Укриването на информация за кръга от контактни увеличава опасността от разпространение на заразата.

 

Предоставянето на неточни или недействащи телефонни номера значително затруднява установяването на връзка със заболелите и е предпоставка за риск в условията на актуалната епидемична обстановка.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев