РАСТЕ БРОЯТ НА ЗАБОЛЕЛИТЕ ЛЕКАРИ, СЕСТРИ И ЗДРАВЕН ПЕРСОНАЛ В СЛИВЕН

...
25.11.2020 / 16:03

184 души, работещи в системата на здравеопазването в област Сливен, са диагностицирани с COVID-19 от началото на април досега, съобщи Областният кризисен щаб.

 

Сред тях диагностицираните лекари са 49, повечето – от болничната помощ, и трима стоматолози, по данни на РЗИ. Десет са инфектираните медицински фелдшери, повечето от Центъра за спешна медицинска помощ. Заболелите медицински сестри през периода са 67, санитарите – 52-ма души. Положителен резултат са дали изследванията на две акушерки от болничната помощ и лаборантка от извънболнична структура.

 

За съжаление, двама лекари-специалисти от болничната помощ изгубиха битката с коронавируса.

 

Данните сочат, че от началото на месеца досега заболяемостта сред работещите в здравеопазването тревожно расте. През ноември са диагностицирани 23-ма от общия брой заболели лекари от началото на епидемията до момента, 19 медицински сестри, 11 санитари и 2 фелдшери.

 

Областният кризисен щаб призовава гражданите към отговорност и лична дисциплина при спазването на противоепидемичните мерки, за да опазят своето и здравето на близките си, както и здравето на тези, които ежедневно спасяват човешки животи - лекари, фелдшери, специалисти по здравни грижи и медицински персонал.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев