Извършени са проверки в 85 автобуса от обществения транспорт

...
23.11.2020 / 15:25

През изминалата седмица екипи на ОД на МВР са извършили 85 проверки в автобуси от обществения транспорт, съобщиха от Областния кризисен щаб. Повечето от тях са осъществени Сливен, като само през почивните дни са проверени над 30 автобуса. Проверки в транспорта са извършени и в Нова Загора.

 

Контролната дейност в градския и междуселищен транспорт обхваща близо една пета от общо 425-те проверки на служителите на реда, осъществени от 16 до 22 ноември в цялата област за спазване на противоепидемичните мерки на обществените места. Общият брой на съставените актове за неносене на задължителните предпазни маски е 59. Съставените предупредителни протоколи са 88.

 

От 16 до 20 ноември трудови инспектори от ДИТ – Сливен посетиха 26 предприятия. В три от тях са открити нарушения на противоепидемичните мерки, за което са съставени задължителни за изпълнение предписания.

 

Екипи на ОДБХ са проверили 63 магазини, заведения за хранене, столове, складове и предприятия. Съставено е едно предписание за неносене на предпазна маска. 31 са проверките на служителите от РЗИ.

 

Част от контрола е осъществен от съвместни екипи на четирите ведомства. Засилените проверки се извършват по указания на областния управител Чавдар Божурски и решение на Областния кризисен щаб. Целта е да се ограничи риска от разпространението на заразата от коронавирус.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев