АКТИВНИ СЛУЧАИ НА COVID-19 СА РЕГИСТРИРАНИ В 62 НАСЕЛЕНИ МЕСТА В ОБЛАСТ СЛИВЕН

...
18.11.2020 / 14:38

Болните с COVID-19 към 18 ноември са 871 души. Те са жители на 62 населени места в област Сливен, съобщиха от Областния кризисен щаб.

 

В община Сливен заболелите са 5229, като 437 са жители на града, а останалите – на 28 малки населени места. В община Нова Загора заболелите са 124, жители на общинския център и на още 19 населени места. В община Котел – 47, жители на града и на още 7 села. В община Твърдица – 117, жители на града и на четири населени места, като преобладаващ е броят на инфектираните домуващи и персонал от социалния дом в Твърдица.

 

71 от диагностицираните са новозаболели през последното денонощие. Сред тях са двама санитари. Осем души са се заразили в семейни огнища като контактни на по-рано установени случаи.

 

За съжаление, битката с коронавируса изгубиха 7 жители на областта на възраст от 48 години /без данни за придружаващи заболявания/ до над 80 години, част от които с придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб изказва съболезнования на семействата и близките.

 

Носенето на предпазни маски, спазването на физическа дистанция, избягването на групови събирания, на струпвания от хора и честото миене на ръцете доказано ограничават риска от разпространение на коронавируса. Областният кризисен щаб благодари на гражданите за търпението и за отговорността, с която се придържат към противоепидемичните мерки.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев