ОБЛАСТНАТА ДИРЕКЦИЯ НА МВР ИНФОРМИРА КАКВО СЕ СЛУЧИ ПРЕЗ ДЕНОНОЩИЕТО В СЛИВЕН

...
11.11.2020 / 10:39

ОДМВР-Сливен оказва пълно съдействие на институциите за спазване на въведените противоепидемични мерки във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. През изминалото денонощие полицейски екипи са извършени 538 проверки за спазване на карантина на територията на областта. Няма установени нарушения.

 

В областта са извършени 99 проверки на места за обществено ползване и в градския транспорт, за спазване на противоепидемичните мерки. За констатирани нарушения са съставени 13 акта по чл.209а от Закона за здравето и 8 предупредителни протокола.

 

Сливен: Притежание на наркотици са установили полицейски служители при посещение на сигнал за силна музика. На 10 ноември, около 23:00 часа, екип на група „Охрана на обществения ред“ се отзовава на сигнал за шумна компания и висока музика в сливенския квартал „Клуцохор“. При проверката 20-годишен мъж, обитаващ жилището, е предал доброволно суха листна маса, която при полевия тест е реагирала на канабис. Мъжът е отведен в РУ-Сливен и задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Кражба на дизелово гориво разследват криминалисти на РУ-Сливен. Сигналът е получен днес в 01:40 часа, за източено неустановено количество дизелово гориво от товарен автомобил „Камаз“ в село Мечкарево, собственост на 44-годишен мъж. На място е пристигнал екип на участък „Запад“. По случая са извършени процесуално-следствени действия, образувано е досъдебно производство.

 

Пътно произшествие затвори за движение общинския пътя Сливен- с.Тополчане вчера вечерта. Около 18:00 часа, малко преди разклона за кв.“Диньо Дачев“, е възникнало произшествие между лек автомобил „Лада“, управляван от водач на 51 години от град Сливен, и лек автомобил „Опел Астра“, управляван от водач на 21 години от село Сотиря. От произшествието на място е починал 53-годишен мъж от село Мокрен, пътник в лекия автомобил „Лада“. В МБАЛ-Сливен са откарани трима участници в произшествието- водачът и пътник в лекия автомобил „Лада“ и водачът на лекия автомобил „Опел“. Тримата са прегледани и освободени. Причините за произшествието са в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Нова Загора: Служители на РУ-Нова Загора са задържали извършител на грабеж. На 9 ноември 67-годишна жена от кв.“Шести“ е подала сигнал, че е нападната в дома й. По нейни данни е откраднат златен пръстен. Извършителят е установен. Той е мъж на 36-години племенник на заявителката. Задържан е за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Притежание на наркотици са установили служители на участък „Кв.Шести“ при операция по противодействие на наркоразпространението. На 10 ноември, около 11 часа, в квартала е извършена проверка на 37-годишен мъж. В него са намерени и иззети 4 хартиени пликчета, съдържащи хероин. Той е отведен в РУ-Нова Загора и задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев