ТРИМА МЕДИЦИ СА СРЕД ЗАБОЛЕЛИТЕ ПРЕЗ ПОСЛЕДНОТО ДЕНОНОЩИЕ

...
10.11.2020 / 15:02

Трима медици са сред 35 установените нови случаи на COVID-19 през последното денонощие в Сливенска област, съобщиха от Областния кризисен щаб. Те са двама лекари и медицинска сестра, работещи в две различни лечебни заведения. Регистрирани са две семейни огнища. Няма диагностицирани педагози или ученици.

 

От днес, 5 ноември, до 20 ноември учениците от 5 до 12 клас в СУ „Пейо Кр. Яворов“ преминават в обучение от разстояние в електронна среда. Това се налага, тъй като 20 на сто от педагозите са в болнични – двама са положителни за коронавирус, останалите са с грипоподобни симптоми. Създадените затруднения за присъствено обучение на учениците налага да се предприемат временните мерки. В останалите училища не се налага преминаването към дистанционно обучение.

 

Пациент на 64-годишна възраст, със сърдечна недостатъчност, хронична бъбречна недостатъчност и диабет изгуби битката с коронавируса. Областният кризисен щаб изказва съболезнования на семейството и близките.

 

Областният кризисен щаб призовава гражданите да проявят висока отговорност, като спазват противоепидемичните мерки. Носенето на предпазни маски, физическата дистанция, липсата на групови събирания и изолацията доказано ограничават риска от инфектирани с коронавирус. Изпълнението на мерките е грижа, както за собственото и за здравето на околните, така и за здравето на лекарите и здравните специалисти.

 

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев