С COVID-19 СА ДИАГНОСТИЦИРАНИ ЖИТЕЛИ НА 48 НАСЕЛЕНИ МЕСТА

...
05.11.2020 / 13:50

Днес, 5 ноември, ще бъдат изследвани потребителите в социалния дом в Твърдица, съобщиха от Областния кризисен щаб. Проби ще бъдат взети от над 200 мъже с умствена изостаналост и психични заболявания. До момента положителни за COVID-19 са 31 души от персонала и 3-ма домуващи, за което бе съобщено вчера. Лечението на заболелите са провежда в домашна изолация, под наблюдението на личните лекари. Засега хоспитализация не се налага.

 

През последното денонощие са регистрирани 86 нови случая на COVID-19 в областта. 12 души от заболелите са се инфектирали в семейни огнища. Останалите заразени лица са предимно от Сливен и Твърдица. Няма регистрирана концентрация на огнище в един квартал или на една улица. Разпространението на вируса е дифузно.

 

През последното денонощие почина пациент на 68 години, със сърдечно заболяване. Областният кризисен щаб изказва съболезнования на семейството й близките.

 

Към момента активните случаи на коронавирусни инфекции в областта са 523 – 332 в община Сливен, от които 287 в града; 98 в община Нова Загора, от които 73 в града; 74 в община Твърдица, от които 43 в града; 119 в община Котел, от които 5 в града. Диагностицираните лица са жители на 48 населени места в областта, сред които са и четирите общински центъра.

 

През последното денонощие служителите на МВР са извършили проверки в 7 нощни заведения в Сливен и в едно в Нова Загора. В изпълнението на разпоредените мерки, заведенията са били затворени. Осъществени са 387 проверки за спазване на задължителната домашна карантина, като 350 от тях са проведени в община Сливен. Нарушители не са установени.

 

На територията на областта екипи на РУ на МВР в четирите общини са извършили 82 проверки за спазване на противоепидемичните мерки. Съставени са 14 предупредителни протокола в Сливен и 1 – в Нова Загора. Съставени са и 12 акта в Сливен за неносене на предпазни маски за лице.

 

Инспекторите по труда са посетили 17 предприятия, като в 3 от тях са констатирани нарушения. Издадени са задължителни за изпълнение предписания.

 

Без установяване на нарушения са приключили 14 проверки на ОДБХ в търговската мрежа и 9 проверки на РЗИ, в три от които са участвали служители на МВР.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев