В ОБЛАСТ СЛИВЕН БЯХА ПРОВЕРЕНИ РЕСТОРАНТИ, НОЩНИ БАРОВЕ, АВТОБУСИ И ПРЕДПРИЯТИЯ ЗА СПАЗВАНЕ НА МЕРКИТЕ

...
27.10.2020 / 14:43

Засилени проверки за спазване на противоепидемичните мерки на територията на Сливенска област бяха извършени от контролните органи през последното денонощие, съобщиха от Областния кризисен щаб. Обект на проверките бяха кафенета, питейни заведения и ресторанти, автобуси, предприятия.

 

Сред проверените обекти са 7 нощни заведения в Сливен. Съвместни екипи на ОД на МВР, РЗИ, ОДБХ и Дирекция „Инспекция по труда“ са установили, че те са били затворени в изпълнение на временните противоепидемични мерки, разпоредени от областния управител Чавдар Божурски за периода до 2 ноември.

 

59 проверки са извършени от ОД на МВР. Служителите на РУ на МВР – Сливен са осъществили 22 проверки, като 4 от тях са били в автобуси от обществения транспорт и 7 – в кафенета и места за хранене. Съставени са 3 акта за неносене на предпазни маски на указаните от здравния министър задължителни места и 6 предупредителни протокола за нарушаване на обществения ред. Проверките на РУ на МВР – Нова Загора са обхванали 14 кафенета, барове и ресторанти в града, при които са издадени 9 предупредителни протокола за нарушаване на обществения ред. Служителите на РУ на МВР - Котел са проверили 16 механи, ресторанти и други места за хранене, издаден е 1 предупредителен протокол. Седем са проверките на РУ на МВР – Твърдица, приключили са без констатиране на нарушения. При всички проверки, осъществени от екипи на ОД на МВР, са проведени разговори със собствениците или управителите на посетените заведения, ресторанти, кафенета и барове относно въведените временни противоепидемични мерки в областта.

 

Инспекторите от Дирекция „Инспекция по труда“ са осъществили самостоятелни проверки в 14 предприятия. В едно от тях е издадено задължително за изпълнение на предписание заради неспазване на мерките.

 

Две самостоятелни проверки са осъществени от РЗИ, не са установени нарушения.

 

Ежедневният засилен контрол на територията на областта продължава.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев