ОБЩИНА СЛИВЕН ВРЪЧИ НАГРАДИТЕ СИ ЗА 2020 ГОДИНА НА ПРАЗНИКА НА ГРАДА - ДИМИТРОВДЕН

...
27.10.2020 / 08:05

На тържествен концерт по повод празника на града - Димитровден, бяха връчени традиционните награди на Община Сливен. От сцената на зала „Сливен“ кметът Стефан Радев поздрави отличените и гостите на събитието.

 

"Нека Свети Димитър закриля всички жители на нашия град, да бъдем здрави и гледаме напред с оптимизъм“, заяви в словото си сливенският градоначалник. Той връчи голямата награда за изкуство „Добри Чинтулов“ на художника и Почетен гражданин на Сливен доц. Красимир Добрев. Той изрази благодарността си от оказаната чест и висока оценка за неговата работа през годините. "Поклон пред българските медици, които правят всичко възможно в трудната ситуация. Изкуството и културата от своя страна също играят роля за повдигане на духа на хората и ще продължават да го правят", каза Красимир Добрев. Той е преподавател по цветен етюд и сценография и беше предложен за носител на наградата от Съюза на българските художници и Съюза на артистите в България.

 

Почетен знак "За граждански принос" на Общинския съвет беше връчен от председателя Димитър Митев на началника на Военна болница – Сливен, д-р Илиян Комитов и на д-р Милена Ченкова, началник на отделението по Инфекциозни болести в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“. Двамата са на първа линия в борбата с коронавируса от началото на епидемията. От сцената те благодариха за признанието и подкрепата на обществеността. Подчертаха, че наградата е за медицинските екипи на двете болници и призоваха гражданите да спазват наложените мерки за безопасност.

 

Наградата на Община Сливен за стопанска инициатива на името на първия български индустриалец Добри Желязков – Фабрикаджията, връчи зам.-кметът Стоян Марков. С нея беше отличен управителят на „Фишком“ АД Живко Желев.

 

Той заяви, че призът е резултат от усилията на много хора, на цялото му семейство и подкрепата на институциите.

 

Зам.-кметът Пепа Чиликова връчи наградата „Милосърдие“ на старшата акушерка в „Отделение по акушерство и гинекология“ в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ – Сливен Анка Димитрова. Номинацията й беше издигната от ръководството на областната болница. На свой ред тя благодари за оказаното внимание, а също и на колегите си за доверието и подкрепата в съвместната им работа досега.

 

"Приемам наградата от името на всички лекари, акушерки, медицински сестри и санитари в болница "Д-р Иван Селимински", които с дълбоко хуманния си труд и професионализъм по 24 часа и 365 дни в годината са на своя пост, за да се грижат за хората" , каза тя.

 

За носител на наградата за краеведческа дейност „Д-р Иван Селимински” за 2020 г., беше определен журналистът Щилияна Василева. Тя разработва публицистични теми и проблеми от настоящето и миналото на Сливен и живота на неговите граждани, творци и духовни лидери, автор на стотици публицистични и журналистически материали. Наградата й беше връчена от председателя на Общинския съвет Димитър Митев.

 

В словото си Щилияна Василева благодари на родния си град, който за нея стои над всичко със своя дух, с хората преди и сега, с близките и приятелите.

 

На тържеството беше връчена и наградата "Аргира Жечкова" за издигане на престижа на учителската професия, чийто носител тази година е преподавателят по немски в ПГПЗЕ "Захари Стоянов" Надежда Койчева. Тя благодари на колегите и семейството си за подкрепата и пожела на всички учители успех в ежедневната им работа в сегашната трудна обстановка.

 

В празничната вечер със свои изпълнения участваха вокален ансамбъл „Мистерията на българските гласове“, с диригент Дора Христова, група ,,Вакали”, Ансамбълът за народни песни и танци - Сливен и балет "Адажио" към Народно читалище "Зора" и Добромира Стоянова, която изпълни песента "Жив е той, жив е!".

 

Тържеството се проведе при спазване на мерките за безопасност по време на епидемичната обстановка.

Още снимки от новината

...
...
...
...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2021 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев