59 ПРОВЕРКИ СА ИЗВЪРШЕНИ НА 22 ОКТОМВРИ ЗА СПАЗВАНЕ НА ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИТЕ МЕРКИ

...
23.10.2020 / 13:15

Институциите, ангажирани с контрола за спазването на противоепидемичните мерки, са извършили на 22 октомври 59 проверки в Сливенска област, съобщиха от Областния кризисен щаб.

 

Служителите на Районните управления на МВР са осъществили в Сливен 27 проверки, в Котел – 4 и 1 – в Твърдица. Съставени са 5 предупредителни протокола и 15 акта за неносене на предпазни маски за лице.

 

Областната дирекция „Безопасност на храните“ е извършила 15 проверки – в ученически стол, в три детски градини и в 11 обекта от търговската мрежа и заведения за обществено хранене. Издадено е предписание на управителя на магазин за това, че не е въведена задължителната информация за извършваната дезинфекция.

 

Трудовите инспектори са посетили 11 предприятия в областта. Констатациите са, че работодателите изпълняват ангажиментите си съгласно трудовото законодателство за опазване живота и здравето на работещите в условията на риск от разпространение на коронавируса. Констатирано е нарушение в едно от предприятията, за което е дадено задължително за изпълнение предписание, отнасящо се до оценката на риска.

 

Ежедневният контрол за спазване на противоепидемичните мерки се осъществява по указания на областния управител Чавдар Божурски и съгласно решение на Областния кризисен щаб. Целта на проверките е превантивна, за ограничаване на риска от разпространението на заразата в областта.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев