ПОВИШЕНАТА ЗАБОЛЕВАЕМОСТ ОТ COVID-19 В СЛИВЕН Е ПРЕДИМНО ЗАРАДИ СЛУЧАИТЕ НА "КАЧУЛКА"

...
19.10.2020 / 11:39

Обявените 84 случая на Ковид-19 в община Сливен от днес са на потребители от Дома за възрастни с умствена изостаналост на „Качулка“. „Данните са от няколко дни, в които се правят тестове, защото в неделя по принцип не излизат резултати. Цялостното проучване приключва, очакваме резултати на още близо 20 потребители“, каза кметът Стефан Радев пред журналисти.

 

2/3 от потребителите са носители на вируса, като почти никой от тях няма симптоми. Регистриран е един смъртен случай на жена над 70 години с множество заболявания. Към момента институцията работи нормално, носителите на вируса са изолирани от останалите.

 

Въпреки, че в края на седмицата се очаква да се върнат на работа първите карантинирани, Общината продължава да търси медицински сестри.

 

179 новорегистрирани са случаите на Ковид-19 в община Сливен за седмицата от 12 до 18 октомври. Активните случаи са 269. Излекувани са 8 души, починал е един пациент. От 179 нови случая 129 са регистрирани в населените места, а останалите – в града.

 

„Големият скок в броя на заразените се дължи на случаите на „Качулка“ персонал и потребители. Има и завишение на база заболеваемост и в града, но то не е в мащабите, които да предполагат драстични мерки. Ако продължаваме да спазваме мерките – хигиена, дистанция, носене на маски и ограничаване на контактите, ще противодействаме ефективно на вируса. Наблюдаваме ситуацията, в готовност сме да предприемем и допълнителни мерки, ако се наложи“, каза Стефан Радев.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев