40 НАРУШЕНИЯ БЯХА КОНСТАТИРАНИ ПРИ НАД 70 ПРОВЕРКИ ЗА СПАЗВАНЕ НА ВЪВЕДЕНИТЕ ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИ МЕРКИ В ОБЛАСТ СЛИВЕН

...
16.10.2020 / 13:08

Служители на ОД на МВР, РЗИ, ОДБХ и Дирекция „Инспекция по труда“ извършиха на 15 октомври над 70 проверки в търговски обекти, производствени фирми и обществени места, намиращи се в закрити площи. Те приключиха с 36 акта и 4 предписания.

 

52 са проверките, извършени от служители на реда – 29 на територията на РУ на МВР – Сливен, 20 – РУ в Нова Загора и 3 – РУ – Котел. Съставени са 36 акта за неносене на предпазни маски в закрити площи. Връчени са 3 предписания на представители на търговски обекти.

 

13 магазини и заведения за обществено хранене са били посетени от служители на Областната дирекция „Безопасност на храните“. Съставено е предписание на управителя на смесен магазин в Твърдица. Предстои повторна проверка.

 

Инспекторите от РЗИ са проверили 12 обекта, без открити нарушения.

 

Шест предприятия от областта са били обект на проверки от Дирекция „Инспекция по труда“ в четвъртък. Не са констатирани нарушения, свързани със спазването на противоепидемичните мерки. Инспекцията по труда обръща внимание на работодателите, че те имат ангажимент не само да актуализират оценката на риска и да предприемат мерки за минимизирането му, но и да осъществяват ефективен контрол по спазването им.

 

Три от проверките са извършени съвместно от РЗИ и ОД на МВР, други три – от РЗИ и ОДБХ.

 

Ежедневният контрол бе засилен от началото на седмицата по указания от областния управител Чавдар Божурски и с решение на Областния кризисен щаб. Това се налага във връзка с нарастващия брой на заболелите лица с коронавирусни инфекции. Целта е да бъде ограничено разпространението на заразата. Областният кризисен щаб напомня, че спазването на противоепидемичните мерки е проява на висока лична отговорност не само към собственото, но и към здравето на околните.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев