47 АКТА СА СЪСТАВЕНИ В ОБЛАСТ СЛИВЕН ЗА НЕНОСЕНЕ НА ПРЕДПАЗНИ МАСКИ В ЗАКРИТИ ПЛОЩИ

...
15.10.2020 / 15:20

Засилените проверки за спазване на разпоредените от здравния министър противоепидемични мерки бяха възобновени от 14 октомври, съгласно дадените указания на областния управител Чавдар Божурски и решение на Областния кризисен щаб, взето на последното му заседание. Проверките ще се извършват самостоятелно от институциите, ангажирани с контрола, както и съвместно от техни представители.

 

В сряда на територията на община Сливен и община Котел са извършени съответно 25 и 6 проверки от служителите в местните Районни управления, информираха от ОД на МВР – Сливен. В Сливен са съставени 42 акта за неносене на предпазни маски в закрити площи, в Котел актовете са 5. Минималната санкция, предвидена в закона за това нарушение, е от 300 лева за физическите лица. Здравните инспектори са осъществили 13 проверки, без открити нарушения.

 

Инспекторите от Дирекция „Инспекция по труда“ извършиха проверки в 7 предприятия от областта, при които е установено, че повечето работодатели изпълняват ангажиментите си съгласно трудовото законодателство за опазване живота и здравето на работещите в условията на риск от разпространение на COVID-19. Проведен е извънреден инструктаж на персонала за запознаване с мерките, осигурени са лични предпазни средства, дезинфектанти, когато производството позволява, са въведени мерки за осигуряване на физическа дистанция. Констатирани са нарушения в 2 от предприятията, за които са дадени задължителни за изпълнение предписания.

 

Областният кризисен щаб съобщава, че ежедневният засилен контрол продължава. Целта е да се ограничи риска от разпространение на коронавируса .

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев