ОБВИНЯЕМИЯ ЗА ТЕЖКАТА КАТАСТРОФА КРАЙ ГКПП – ЛЕСОВО Е С МЯРКА "ЗАДЪРЖАНЕ ПОД СТРАЖА“

13.10.2020 / 13:08

Мярка за неотклонение „задържане под стража“ бе взета днес, 13.10.2020 г. в Окръжен съд – Ямбол на 51-годишния молдовски гражданин Октавиан Б., с постоянен адрес в Украйна и с три документа за самоличност.

 

Според обвинителния акт на Окръжна прокуратура – Ямбол, той е обвинен в това че, по непредпазливост е причинил смъртта на повече от едно лица в 5,35 ч. на 9 октомври, тази година на пътя между Елхово и ГКПП – Лесово. Извършеното деяние съставлява особено тежък случай, обвиняемият е чужд гражданин и няма постоянен адрес в страната ни, а събраните до момента данни по делото сочат че, механизмът и обстоятелствата, при които е извършено престъплението, обуславят опасността, обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление. Поради тези причини състав на Окръжен съд – Ямбол, председателстван от съдия Чиликова, наложи на молдовския гражданин най-тежката мярка „задържане под стража“.

 

Решението подлежи на обжалване в 3-дневен срок в Апелативен съд – Бургас. Делото за обжалване на мярката е насрочено за 20.10.2020 в 14 ч.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев