ТРИ МЕДИЦИНСКИ ЛИЦА СА С ПОЛОЖИТЕЛНИ ПРОБИ ЗА COVID-19

...
08.10.2020 / 15:46

Три медицински лица от Сливен - двама лекари и медицинска сестра, са с положителен за COVID-19 резултат през последното денонощие, съобщиха от Областния кризисен щаб. Установени са контактните им лица, назначена им е домашна карантина. От РЗИ са дали предписания за противоепидемичните мероприятия, които трябва да бъдат изпълнени. Няма затворени здравни заведения. Епидемиологичните проучвания продължават.

 

През последното денонощие в областта са диагностицирани още 6 жители на община Сливен, 2 – на община Нова Загора, 2 – на община Котел.

 

В Дома за пълнолетни лица с умствена изостаналост – селище „Качулка“, където бе диагностициран потребител с коронавирусна инфекция, вече са изпълнени предписаните противоепидемични мероприятия, назначени от РЗИ. Извършена е и крайна дезинфекция. Прилагат се засилени мерки за ограничаване на риска от разпространение на коронавируса. Предстои целият персонал от 113 души да бъде изследван с PCR-тест. Пробите ще бъдат взети на място. В социалното заведение са настанени 200 потребители. Те пребивават на апартаментен принцип, контактите между тях са ограничени, допълниха от здравната инспекция. Състоянието на всички се наблюдава денонощно. Контактните лица на заболелия потребител са установени и им е назначена домашна карантина.

 

Няма новозаболели деца, ученици и учители в областта. Няма регистрирани нови случаи в община Твърдица.

 

През последното денонощие в триажно отделение е издъхнал пациент на 69 години от Сливен, постъпил в много тежко състояние. Областният кризисен щаб изказва съболезнования на семейството и близките му.

 

Активните случаи на COVID-19 в областта към момента са 76, под домашна карантина са 264 души. Чакат се резултатите от 50 проби – 18 на лица със симптоми, 11 – на медицински персонал, 21 – контролни.

 

Областният кризисен щаб призовава гражданите да проявят дисциплина и отговорност, като спазват разпоредените противоепидемични мерки.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев