ЗАСИЛЕНИ МЕРКИ СРЕЩУ КОВИД-19 В СОЦИАЛНИЯ ДОМ НА КАЧУЛКА

...
08.10.2020 / 12:01

В Дома за пълнолетни лица с умствена изостаналост на селище Качулка се предприемат и засилват всички мерки, поради вероятността от увеличаване на броя на заразените с коронавирус.

 

Целият персонал и част от потребителите ще бъдат изследвани за Ковид-19. Пробите ще бъдат взети в петък, тъй като потребител на дома е установен с коронавирус на 6 октомври и е приет в болницата. Шест от потребителите са имали пряк контакт и ще бъдат изследвани с целия персонал.

 

Всички служители, които са имали контакт с болния, са поставени под 14-дневна карантина в домашни условия. Директорът на дома Злати Стоянов съобщи, че движението в сградата е ограничено, хората в пряк контакт с пациента са изолирани, закупени са термометри за ежедневно измерване на температурата. Засилена е дезинфекцията в помещенията и е направена външна дезинфекция около блоковете, както и на превозните средства, които ще се ползват при нужда. Определени са дежурни екипи и хора, които да доставят храната по стаите. Служителите работят с предпазни облекла.

 

Община Сливен призовава гражданите да повишат бдителността си предвид отчетеното завишение на заболелите в страната, да спазват мерките, свързани с дезинфекция, носене на маски и често миене на ръцете.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев