НОВАТА ДЕТСКА ЯСЛА ЩЕ ОТВОРИ НА 5 ОКТОМВРИ

...
02.10.2020 / 16:54

Новата детска ясла в квартал „Дружба“ в Сливен посреща първите си възпитаници на 5 октомври.

 

Новата детска ясла в квартал „Дружба“ е напълно готова и започва да посреща своите малки възпитаници от 5 октомври - понеделник. Тя се помещава в двора на детска градина „Детски рай“-2. Недовършен корпус към сградата на детската градина беше изцяло ремонтиран. Разкриват се две яслени групи, които са филиал на Детска ясла № 13.

 

Днес кметът Стефан Радев направи оглед на обекта след неговия цялостен ремонт и оборудване на помещенията, преди децата да започнат да посещават яслата.

 

„Удовлетворен съм, че отговорихме на потребностите на квартала за разкриване на яслени групи и заявките на родителите. В Сливен отдавна не е разкривана нова ясла и съм доволен, че го направихме и нещата се случиха. Ремонтирахме сградата, предприехме всички действия за формиране на групите и от понеделник вече в квартал „Дружба“ ще има работеща, модерна и функционална ясла“, каза кметът. Той за пореден път подчерта, че е важно да се подобряват условията за развитие и възпитание на децата.

 

Сградата се състои от три свързани триетажни корпуса. След ремонта в западен корпус „А“ помещенията са преоборудвани. За всяка група е обособена стая за игри – занималня с кът за хранене, спалня, гардеробна, кухненски бокс, санитарен възел. Персоналът разполага с кабинет на директора, учителска стая, кабинет за педагог, здравен кабинет с изолационно помещение, разположени на първия етаж, гардероб, санитарен възел и душ. Яслата разполага с кухненски бокс-разливна с мивка за топла и студена вода, шкаф за съдове и стерилизатор. В сутерена е обособено перилно звено. Изградени са площадки за игри на открито, оборудвани с пясъчници със сенници, комбинирани съоръжения за игра, пързалки и закрити пейки.

В корпус „Б“ се помещава кухненският блок, който е преоборудван с нови електроуреди – казан, печки, котлони, хладилници и други, за да отговаря на изискванията на Закона за храните и подзаконовите нормативни актове по неговото прилагане. По този начин кухнята се категоризира с капацитет до 300 порции дневно.

 

Финансирането за ремонта и оборудването е осигурено от Община Сливен.

Още снимки от новината

...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев