ПГПЗЕ „ЗАХАРИЙ СТОЯНОВ“ ЩЕ МОЖЕ ДА ИЗДАВА НЕМСКИ ЕЗИКОВИ ДИПЛОМИ

...
29.09.2020 / 16:06

Профилираната гимназия с преподаване на западни езици „Захарий Стоянов“ стана част от семейството на българските училища, които имат право да издават немска езикова диплома, второ ниво. Дипломата може да бъде придобита след успешно представяне на устен и писмен изпит. Тя е документ за квалифицирано владеене на немски език, създава възможности за по-лесен достъп до висшите училища в Германия и за професионален живот там и на други места в чужбина, където има изисквания за високо ниво на познания за езика.

 

Договорът за издаването на немската езикова диплома от ПГПЗЕ „З. Стоянов“ бе предварително одобрен от правителството на ФРГ. Той бе сключен на кратка церемония в РУО от главния консултант и координатор по немски език за България Бернд Бухолц и директорката на гимназията Ефросина Кисьова. Културното аташе в посолството на ФРГ Себастиян Клеве поднесе поздравление на български език от името на посолството. Немската езикова диплома той определи като златен стандарт владеене на езика. Според колегите му, пристигнали за церемонията, събитието е празник не само за езиковата гимназия, на и за цялата образователна общност в града. Работата на ПГПЗЕ – Сливен ще бъде подпомагана от Бернд Щендер, регионален координатор за училищата с немска езикова диплома в Югоизточна България.

 

Гости на празника бяха областният управител Чавдар Божурски, кметът на община Сливен Стефан Радев, началникът на РУО Милена Чолакова, експерти от РУО, преподаватели. Учениците Янислав Иванов, Иван Едрев и Никол Панова поздравиха присъстващите с музикални изпълнения.

Още снимки от новината

...
...
...
...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев