18 ДУШИ БЯХА ИЗЛЕКУВАНИ, 16 СА ЗАБОЛЕЛИТЕ ЗА СЕДМИЦА В СЛИВЕНСКА ОБЛАСТ

...
28.09.2020 / 15:23

В периода от 21 до 27 септември от коронавирус са излекувани 18 жители на Сливен и областта. Далите положителен резултат за COVID-19 са 16 души или с трима по-малко в сравнение с предходния период, съобщиха от Областния кризисен щаб.

 

Девет от болните са от община Сливен, 7 – от община Нова Загора. Сред тях има ученик на 17 години, който е заболял в семейно огнище и е на домашно лечение. Контактните му лица, включително от класа му, са установени и поставени под карантина. Заболял е и педагог, който към началото на новата учебна година е бил под домашна карантина като контактен на по-рано установен пациент и не е посещавал работното си място, уточниха от РЗИ.

 

През периода няма други заболели деца, ученици, педагогически или медицински персонал и няма регистрирани огнища на работното място. Няма новозаболели в общините Котел и Твърдица. Няма починали.

 

През миналата седмица са издадени предписания за домашна карантина на 85 души, като 80 на сто от тях са били контактни на заразено лице. Около 14 на сто от общия брой са под карантина като положителни за COVID-19 и провеждат лечението си в домашни условия. Петима са в домашна изолация, тъй като са пристигнали от рискови зони.

 

Към момента активните случаи на коронавирусни инфекции са 48, съответно 27 – в община Сливен, 11 – в община Нова Загора и 10 – в община Котел. Под домашна карантина са 203-ма жители на областта, като най-много са в общините Сливен и Нова Загора – 158 и 31, по данни на ОД на МВР. От общия брой на карантинираните 60 са децата на възраст до 9 години и 37 – деца и младежи на възраст от 10 до 17 години.

 

Чакат се резултатите от 36 проби – 15 на лица със симптоми, 1 – на медицински персонал, профилактично, и 20 контролни.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев