КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ОТКРИ ФЕСТИВАЛА НА ДЕТСКАТА КНИГА

...
23.09.2020 / 13:42

С концерт-спектакъл днес в Сливен започна 22-то издание на Националния фестивал на детската книга. Официалния старт даде кметът на община Сливен Стефан Радев.

 

„Скъпи деца, обичайте и уважавайте книгите.Те ще бъдат вашият най-верен спътник, ще ви отворят много врати и ще ви помогнат да се развивате, да бъдете по-щастливи и успешни“, заяви кметът по време на откриването, което се състоя във фоайето на Драматичен театър „Стефан Киров“. Той благодари на организаторите на културния форум, които и тази година са организирали провеждането му, въпреки епидемиологичната обстановка.

 

„Радвам се, че през годините фестивалът успя и натрупа престиж, много нови приятели и интересът към него е все по-голям. И тази година децата на Сливен ще имат възможност да се докоснат до пъстрия и вълшебен цвят на детската книга“, заяви още сливенският градоначалник. Той използва случая да поздрави ръководството в лицето на Росица Петрова и екипа на РБ „Сава Доброплодни“, която тази година чества 65 години от своето създаване и е основен организатор на фестивала. Той им пожела здраве, да бъдат все така креативни и да продължават да поддържат високия авторитет и престиж, натрупан през годините.

 

Водещ на концерта и тази година беше Драгомир Драганов, а със свои индивидуални изпълнения се включиха малките, но талантливи певци Доминик Иванов, Елица Ненова, Симона Костова и Даяна Федиева (12г.), децата от детска вокална група „Славейче”– гр.Сливен и балерините от Балет „Барби” – гр.Сливен.

 

Сред официалните гости на откриването бяха председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев и зам.-областният управител Димитринка Петкова.

 

В програмата на тазгодишното издание на фестивала, което ще се проведе в дните от 23 до 25 септември, са включени различни мероприятия, посветени изцяло на детската книга, на проблемите свързани с нейното издаване, разпространение и четене. Тази година културният форум ще премине под патронажа на министъра на културата Боил Банов. Председател на Организационния комитет на фестивала е кметът на община Сливен Стефан Радев.

 

Заради сложната обстановка, свързана коронакризата, проявите са подготвени в различен формат, предимно на открито и при строго спазване на въведените противоепидемични мерки.

 

Организатор на фестивала е Регионална библиотека „Сава Доброплодни” – Сливен, в партньорство с Министерството на културата, Община Сливен, Областна администрация - Сливен, Държавна агенция за българите в чужбина, най-големите детски издателства и др.

Още снимки от новината

...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев