ПРЕДСТОЯЩИ РЕМОНТИ НА ВИК - ИНФРАСТРУКТУРАТА БЯХА ОБСЪДЕНИ НА СРЕЩА В ОБЛАСТНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ

18.09.2020 / 16:51

Състоянието на В и К – инфраструктурата в Сливенска област бе тема на среща, която се проведе на 18 септември по покана на областния управител Чавдар Божурски. В нея участваха управителят на „В и К – Сливен“ ЕООД Севдалин Рашев, кметовете на община Сливен Стефан Радев и община Нова Загора Николай Грозев, секретарят на община Твърдица Пламен Курумилев, експерти от Асоциацията по В и К.

 

Областният управител информира участниците, че при посещението му в МРРБ е проведен разговор с ръководството на „Български В и К холдинг“. Холдингът е поел ангажимент да финансира ремонти на кризисни обекти от водопреносната мрежа в областта. Заявените предварително средства са в размер на 10 млн.лева. Те ще бъдат предоставени под формата на заем на водния оператор в Сливен.

 

На срещата в областната администрация управителят на „В и К – Сливен“ Севдалин Рашев представи списък на обекти в малките населени места, които се нуждаят от спешни ремонти. За някои от тях има готови проекти. Предстои списъкът да бъде прецизиран, като се изчисли и стойността на строителните дейности. Размерът на финансовата помощ ще позволи да бъде извършена частична подмяна или ремонт на най-компрометираните участъци от водопреносната мрежа. По време на срещата бе взето решение в списъка да бъдат включени обекти, чийто ремонт ще доведе до най-голямо намаление на загубите на питейна вода, ще е от полза за по-голяма група от потребители или ще намали разходите за ел.енергия на водния оператор.

 

До началото на октомври „В и К – Сливен“ трябва да изготви списък на обектите с прогнозните ремонтни разходи по тях.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев