ОБЛАСТНАТА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН ИНФОРМИРА КАКВО СЕ СЛУЧИ ПРЕЗ ПОСЛЕДНОТО ДЕНОНОЩИЕ

...
16.09.2020 / 11:17

Лаборатория за производство на наркотици са разкрили криминалисти на РУ-Сливен при специализирана операция. Акцията е осъществена на 13 септември с цел установяване производство, разпространение и притежание на наркотични вещества на територията на града. Извършени са процесуално-следствени действия на два адреса в квартал „Комлука“. В момента на производство на наркотични вещества е установен

45-годишния З.З. от град Сливен. При последвалото претърсване са намерени и иззети прекурсори и пособия за производство на синтетични наркотици и кристалообразно вещество, което при полевия тест е реагирало на метамфетамин. В РУ-Сливен са отведени и задържани криминално проявените З.З.(45г.) и М.М.(30г.). Първоначално двамата са задържани за 24 часа. Образувани са две досъдебни производства.

Работата по случая продължава под надзора на Окръжна прокуратура -Сливен.

 

Сливен: Служители на РУ-Сливен работят по кражба на вещи от жилище в град Сливен. Сигналът е подаден на 15 септември в 15,00 часа от собственика, който е заявил, че от дома му в кв.“Комлука“ са откраднати телевизор "Финлукс" и музикална уредба "Панасоник". По случая е образувано досъдебно производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 8 сигнала за произшествия през изминалото денонощие.

 

Късо съединение в ел.инсталацията е предизвикало пожар в сграда в новозагорското село Новоселец. Сигналът е получен в 15,18 часа в РСПБЗН-Нова Загора. В гасенето са включени четирима доброволци и един екип на РДПБЗН-Ст.Загора. От произшествието няма пострадали. Унищожена е покривна конструкция 65 кв.м. Спасени са две съседни сгради.

 

Изтичане на газ от АГУ е причинило запалване на лек автомобил „Фолксваген Голф“ в сливенското село Сотиря. Инцидентът е станал на 15 септември около 11,20 часа по време на движение. Произшествието е ликвидирано от екип на РСПБЗН-Сливен. Пострадали няма. Нанесени са щети по двигателния отсек.

 

Гасени са пожари, възникнали в сухи треви в селата Тополчане, Чинтулово, Глушник, Млекарево и град Котел. Произшествията са ликвидирани своевременно, без да причинят преки материални щети.

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев