ПОЗДРАВ ЗА ПЪРВИЯ УЧЕБЕН ДЕН ОТ РЕГИОНАЛНОТО УПРАВЛЕНИЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО - СЛИВЕН

...
14.09.2020 / 16:10

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,

СКЪПИ УЧЕНИЦИ,

Имам удоволствието да Ви поздравя с началото на новата 2020/2021 учебна година. Първият учебен ден е най-свиден празник за всеки български учител, за всяко българско дете, за всяко българско семейство. За учениците и особено за първокласниците 15 септември е начало, радостно очакване, трепет, нетърпение и надежда. За всички други хора, независимо от възрастта и избрания житейски и професионален път, той е мил и съкровен спомен за първите плахи стъпки в училищния двор, за първия учител, за първите приятелства.

Започва една учебна година, която носи предизвикателства, но и увереност, че заедно ще се справим с всичко очаквано и неочаквано. Каквото и да се случва, както и да се променя светът, както и да се променяме самите ние, училището ще остане територия на духовност, на творчество и светлина. От всички нас зависи да го запазим и като пристан на сигурност и спокойствие. Времето, в което живеем, повече от всеки друг път изисква да сме единни, отговорни и дисциплинирани, да проявяваме съпричастност, толерантност и човещина.

Обръщам се към учениците с пожелание за успехи, за постоянство и устрем, защото светът се променя, но силата на знанието неизменно е водеща за духовното развитие и за житейската реализация на личността.

На първокласниците желая вълнуващо пътешествие в света на буквите и цифрите, много радост и щастливи мигове. А безпокойството от неизвестното, което им предстои, бързо ще се стопи в топлите очи и в усмивката на учителите им.

Към колегите учители отправям благодарност за тяхната всеотдайност, за блестящия начин, по който се справиха с образователния процес през дните на извънредно положение и извънредна епидемична обстановка, за различните подходи и решения, благодарение на които не оставиха децата ни необхванати. Пожелавам им да са здрави, отново да намерят правилната посока, да продължават да вдъхновяват, да се справят с предизвикателствата с творчество и с любов.

Нека всеки ден от новата учебна година да е изпълнен със смисъл и мъдрост, със съзидание и красота!

На добър час!

 

МИЛЕНА ЧОЛАКОВА

НАЧАЛНИК НА РУО - СЛИВЕН

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев