НЕЗАКОННА СЕЧ В РАЙОНА НА КОТЕЛ

...
14.09.2020 / 13:05

Районна прокуратура – Сливен се самосезира по материали в медиите и иззе цялата документация, касаеща посочената в статиите незаконна сеч, осъществена в района на град Котел, съобщиха от прокуратурата.

Районна прокуратура – Сливен се самосезира по материали в медиите и при условията на неотложност е започнала досъдебно производство с оглед данни за извършено престъпление по чл.235 от НК (незаконна сеч). Данни за извършаване на престъпление по цитирания член от НК са посочени в журналистически материали, датиращи от 11.09.2020 г.

Досъдебното производство е започнало на 12.09.2020 г. Извършено претърсване на офиси в Държавното горско стопанство в град Котел, откъдето е иззета цялата документация, касаеща посочената в статията сеч. Осъществени са и огледи на мястото на сечта, осъществена в местностите Калугера и Боров чучур. Следствените действия са проведени в присъствието на г-н Иван Иванов – административен ръководител на Районна прокуратура – Сливен, дежурен прокурор и комисар Веселин Василев – зам.-директор на ОД на МВР – Сливен.

По досъдебното производство е извършен и оглед в склад на търговско дружество, където е съхранявана част от отсечената дървесина. От там също е иззета относима към разследването документация. Предстои по досъдебното производство да бъдат назначени съответните експертизи, наред с това ще бъдат извършени и множество други следствени действия.

Досъдебното производство е взето на специален надзор от Апелативна прокуратура – Бургас и Върховна касационна прокуратура

Още снимки от новината

...
...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев