ЕПИДЕМИЧНАТА ОБСТАНОВКА В СЛИВЕНСКА ОБЛАСТ

...
08.09.2020 / 13:21

От 31 август до 6 септември са диагностицирани 14 нови случая на COVID-19 в Сливенска област или с 11 повече в сравнение с предходния едноседмичен период, съобщиха от Областния кризисен щаб. Девет от новозаболелите са от община Котел, 4 – община Сливен, 1 – община Твърдица. В община Нова Загора няма новозаразени, уточниха от РЗИ.

 

В периода под домашна карантина са били 45 души, 22 от тях – като контактни на по-рано установени инфектирани лица. В предходната седмица преобладаващ е броят на карантинираните, пристигнали от рискови зони – 26 от общо 33 души, на които е назначена домашна изолация, сочат данните от ОД на МВР.

 

В края на миналата седмица броят на диагностицираните, от началото на епидемията, достигна 455, а на изписаните – 407 души. Битката с коронавируса изгуби пациент на 83 години от Котел, с придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб изказва съболезнования на семейството и близките му. От началото на епидемията с инфекцията не успяха да се преборят 29 жители на областта.

 

Областният кризисен щаб призовава да се спазват противоепидемичните мерки срещу разпространението на коронавирусните инфекции. Здравните власти препоръчват често миене на ръцете, носене на предпазни маски за лице, спазване на физическа дистанция, поддържането на добра хигиена.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев