ОБЩИНА СЛИВЕН ПРОДЪЛЖАВА С ДЕЙНОСТИТЕ ПО ОБЕЗОПАСЯВАНЕ НА ЗОНИТЕ ОКОЛО УЧИЛИЩАТА

...
01.09.2020 / 13:52

Във връзка с предстоящия старт на новата учебна година, кметът Стефан Радев заяви, че продължават дейностите на Общината за обезопасяване на зоните около училищата. Това стана ясно по време на днешния брифинг на общинското ръководство. Кметът допълни, че до началото на учебната година и пешеходните пътеки ще бъдат с готова маркировка.

По отношение на готовността на училищата за стартиране на учебния процес кметът коментира, че всяко учебно заведение разполага с подробни насоки от Министерството на образованието, в които са посочени условията за провеждане на учебните занимания и възможните варианти за реакция в различни ситуации.

„Към момента в Основно училище „Панайот Хитов“ в града се извършват ремонтни дейности, но то разполага с отделен вход за строителните работници и те няма да повлияят на образователния процес“, посочи кметът Радев.

По отношение на работата на детските градини кметът коментира, че там продължават стриктно да се спазват указанията и разпоредбите на министъра на здравеопазването.

„Имаше ситуации, в които се налагаше да затваряме конкретна детска градина за дезинфекция, след която работата там отново се възобновяваше. Надявам се зимата да не е толкова тежка, когато ще се получава комбинация на грипните вируси и коронавируса. В тази насока все още не разполагаме с конкретна визия, но ще се постараем да сме максимално подготвени, въпреки сложната ситуция“, заяви още Стефан Радев.

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев