ИЗМЕНЯТ ПРАВИЛНИКА ЗА РАБОТАТА НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ СЛИВЕН

...
26.08.2020 / 15:10

Избор на Временна комисия за актуализация на Правилника за организацията и дейността на местния парламент в Сливен, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация, е едно от предложенията на заседанието на Общинския съвет на 27 август.

 

„Поради проблемите, които имаха общинските съвети по време на извънредното положение, се направи промяна в Закона за местното самоуправление и местната администрация /ЗМСМА/, с която се дава възможност при обявени извънредно положение, бедствено положение, извънредна епидемична обстановка или кризисна ситуация, засягаща територията на съответната община, и невъзможност да се провеждат присъствени заседания, общинският съвет и неговите комисии да могат да провеждат заседания от разстояние, при спазване на условията за кворум и лично гласуване“, е посочено в предложението от председателя на Общински съвет-Сливен Димитър Митев.

 

Той съобщи, че временната комисия ще изготви налагащите се промени в Правилника за организацията и дейността на местния парламент в Сливен, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация, съгласно измененията в ЗМСМА, като по-висш нормативен акт.

 

„Това е добра възможност за общинския съвет, тъй като в извънредното положение беше трудно организирането на заседания. С въведените промени в закона, всеки желаещ, ще има възможност да проследи сесията от разстояние и напълно безопасно“, коментира още Митев.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев