УВЕЛИЧАВАТ ЗАПЛАТИТЕ НА МЕДИЦИНСКИТЕ РАБОТНИЦИ В ОБЩИНСКОТО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ В СЛИВЕН

...
24.08.2020 / 16:14

Заплатите на медицинските специалисти в детските ясли, градини, училищните кабинети и Детска млечна кухня в Сливен, се увеличават от 1 юли тази година. Това е заложено в Колективния трудов договор, който сключиха днес кметът Стефан Радев, областният координатор на КНСБ Тодор Иванов и председателят на регионалния съюз към КТ „Подкрепа“ Божидар Кисьов. Според документа началната основна месечна заплата на медицинските специалисти по здравни грижи става 900 лева. Община Сливен осигурява средства за съответната година за допълнително възнаграждение за придобит трудов стаж в размер на 1% върху основната заплата на служителя за всяка година придобит професионален опит.

 

„Искам да благодаря на всички, които работиха за постигането на този договор и да пожелая на всички работещи в Сливен да се чувстват добре на работните си места. Давам си сметка колко е важен труда на медицинските специалисти. От години работим по този въпрос – да задържаме хората, работещи в тази сфера тук, още повече, че те работят с нашите най-важни съграждани – малките деца на Сливен“, каза кметът Стефан Радев.

 

От своя страна синдикатите благодариха на кмета за неговата намеса при оформяне на споразумението и подчертаха, че с негова подкрепа се е стигнало до финализиране на документа.

 

„Гражданите трябва да чуят, че се работи за хората в общината. Ние трябва да бъдем в полза един на друг. Всички трябва да разберат най-сетне, че всъщност ние сме партньори, а не опоненти при решаването на проблемите. Този колективен трудов договор идва след една дълга съвместна работа и той е в интерес на хората“, посочи Тодор Иванов.

 

„Заслугата е не само на нас, но и на екипа на кмета, начело с него. Искам само да уточня, че ние не сме партньори, а на практика сме едно. Става въпрос за хора, които са наши съграждани, а кметът е бащата на града и на общината. Интересът е общ. Всичко е общо“, заяви Божидар Кисьов.

 

Документът включва още договорен допълнителен годишен отпуск, увеличение на обезщетението при пенсиониране, еднократно отпускане на средства за облекло на година и урежда трудово-правните отношения между служителите и работниците.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев