ДНИ НА РОМСКАТА КУЛТУРА В СЛИВЕН

...
21.08.2020 / 11:01

На 27 и 28 август Сдружение „Ромска академия за култура и образование“, в партньорство с Община Сливен, организира четвъртото издание на фестивала „Дни на ромската култура“. В програмата са включени събития, които укрепват развитието на ромската самобитност и културна идентичност.

 

Празникът ще бъде открит в Драматичен театър „Стефан Киров“ на 27 август с изложба на художници и занаятчии от страната.

 

Събитието ще приключи на 28 август на крепост „Туида“ с концерта „Посланици на доброто“ с участието на Ансамбъл „Романи чълхъя“ (Ромски звезди) с диригент Кольо Бондев, певицата Бони, оркестър „Карандила“ и формация „Ромджаз“ с ръководител Николай Кирилов.

 

Община Сливен и Сдружение „Ромска академия за култура и образование“ призовават гражданите за спазване на всички противоепидемични мерки.

 

Събитието е част от Дейност 3 по проект „Социално-икономическа интеграция на уязвими групи в Община Сливен“ с бенефициент Община Сливен, в партньорство със Сдружение „Ромска академия за култура и образование“, финансиран по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансиран от Европейските структурни и инвестиционни фондове.

 

Програмата на събитието може да видите в прикачения файл.

Прикачени файлове към новината

... [155KB]
 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев