ЕПИДЕМИЧНАТА ОБСТАНОВКА В СЛИВЕНСКА ОБЛАСТ НА 18 АВГУСТ

...
19.08.2020 / 12:02

Шестима жители на областта са с положителен резултат от направените изследвания за COVID-19, съобщиха от Областния кризисен щаб. Трима от тях са жители на община Сливен, останалите трима – на община Нова Загора. Възрастта им варира от 21 до 59 години. Засега не са известни източниците на инфектиране. Епидемиологичните проучвания продължават. Четирима от болните са хоспитализирани, двама са на домашно лечение, информираха от РЗИ.

 

За съжаление, през последното денонощие битката с коронавируса изгуби пациентка на 71 години от Сливен, с придружаващи заболявания и общо тежко състояние. Областният кризисен щаб изказва съболезнования на семейството и близките.

 

Активните случаи на COVID-19 в Сливенска област към момента са 36 – 20 са болните в община Сливен /19 от тях са жители на града/, 14 – в община Нова Загора /6 са жители на града, като 4 от тях – на най-гъсто населения квартал/, по 1 болен има в общините Твърдица и Котел.

 

По данни на здравните власти, разпространението на коронавируса на територията на областта е дифузно. През летния сезон рисковете от инфектиране не са отпаднали. Гражданите трябва да спазват противоепидемичните мерки, като носят предпазни маски в закрити площи, спазват физическа дистанция и избягват струпване на хора.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев