ОБЛАСТНАТА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - СЛИВЕН ИНФОРМИРА КАКВО СЕ СЛУЧИ ПРЕЗ ПОЧИВНИТЕ ДНИ

...
10.08.2020 / 11:24

ОДМВР-Сливен оказва пълно съдействие на институциите за спазване на въведените противоепидемични мерки във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. В дните от 7 до 10 август са извършени 54 проверки за спазване на карантина на територията на областта. Не са установени нарушения.

При проверките за спазване на противоепидемичните мерки не са установени нарушения.

 

Сливен: Водач с алкохол над 2,00 промила е установен от полицейски служители в град Сливен. На 9 август, около 02,00 часа, на бул."Илинденско въстание", е извършена проверка на 58-годишния Д.Г. от град Сливен, водач на лек автомобил „ДЕУ“. Пробата за употреба на алкохол е показала положителен резултат – 2,63 промила. Д.Г. е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

На 7 август, в 08,01часа, от телефон 112, е получено съобщение за настъпило пътно произшествие на около 1 км., северно от град Кермен. Лек автомобил „БМВ 318“, управляван от водач на 29 години, след като е изгубил управление се е преобърнал в напоителен канал. При произшествието водачът е починал на място. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Нова Загора: Криминалисти на РУ-Нова Загора работят по кражба от частен имот в кв. „Шести“. За времето от 1 май до 9 август неизвестен извършител е проникнал в жилището на 72-годишна жена и е извършил кражба на битова техника, ел. инструменти и други вещи. Нанесената щета е в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 43 сигнала за произшествия в дните от 7 до 10 август.

 

20 000 декара смесена гора и 15 декара трайни насаждения са спасени при пожар в местността „ Запалня“ край язовир Жребчево в община Твърдица. В гасенето са взели участие екипа на районните служби ПБЗН в Твърдица и Сливен, екипи и техника на Регионална дирекция ПБЗН-Сливен, 51 служители от ДГС-Твърдица, ДГС-Нова

Загора , 3 автомобила за ПГ, служители на ДГС-Сливен, ОГСЕ-Твърдица; 8 автомобила с повишена проходимост, 1 АТВ; 15 жители на околните населени места. От 18,30 до 19,45 часа на 7 август в гасенето се е включил хеликоптер "Кугар" от БВВС БА. От 23,00 на 7 август до 05,00 часа на 8 август е включен булдозер „Камацу 155А“ от Мини Трояново - север.

Сигналът за пожара е получен в 14,50 часа на 7 август от телефон 112. В резултат на навременните съвместни действия на всички, участвали в гасенето на пожара, са спасени 20 хил. декара смесена гора, 15 декара трайни насаждания-орехи.

Унищожени са 390 декара гора и 5 декара орехи.

Пожарът е локализиран в 21,20 часа на 7 август. Ликвидиран е в 09,30 часа на 8 август. На място са оставени дежурни екипа.

 

На 7 август, в 15:25 часа, е получен сигнал за пожар на тир паркинг и дърводелски цех на бул.“Бургаско шосе“ в град Сливен. Произшествието е ликвидирано от 4 екипа на РСПБЗН-Сливен. Пострадали няма. Унищожени са фургони и паянтови постройки 2 бр. ; лекотоварни и товарни МПС 2 бр. ; леки автомобили 2 бр. ; 1 ремарке ; 10 куб. дърва за огрев; 5 бр. дърводелски машини. Спасени са 2 сгради; дърводелски цех; 3 гаража с авточасти; 3 бр. ремаркета. Най-вероятната причина за пожара е хвърлена цигара по бул. "Бургаско шосе", като поради силния вятър и високата суха трева пожара се разпространи на голяма площ и обхваща ТИР паркинг и дърводелски цех.

 

На 7 август, в 18,43 часа, е получен сигнал за пожар в навес в село Мечкарево, собственост на 38-годишен мъж. Причината за пожара е късо съединение в осветителната ел. инсталация на навеса. Няма пострадали. Унищожени са покривна конструкция 100 кв.м., 5 бр. ел.инструменти, 2 газови бутилки и 1 ремарке.

Спасена е сградата. Пожарът е ликвидиран от 2 екипа на РСПБЗН-Сливен.

 

На 8 август, в 10,38 часа, е получен сигнал за пожар в стопанска постройка .в село Бозаджии. Пожарът е предизвикан от запалени сухи треви, като се прехвърля върху стопанската постройка. Имотът не е обитаем. Унищожена е 100 кв.м. покривна конструкция. Спасена е сградата. Пострадали няма. Пожарът е ликвидиран от 2 екипа на РСПБЗН- Сливен.

 

Пожарникари на РСПБЗН-Нова Загора са спасили 40 пчелни кошера и 2 сгради при пожар в село Омарчево. Сигналът е получен на 8 август в 11,48 часа. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Нова Загора. Пострадали няма. Унищожени са 30 кв.м. покривна конструкция. Спасени са 40 пчелни кошера и 2 сгради.

От синия вятър се е получило искрене от ел. проводниците, които запалват сухата трева в двора на имота, като обхващат покрива на постройката.

 

На 7 август, около 10,55 часа в с.Оризари, общ. Твърдица, е възникнал пожар в къща, собственост 71-годишна жена. Пострадали няма. Сигналът е получен в РСПБЗН Твърдица около 11,14 часа. Унищожени са мебели, бяла и черна техника, опушени стени 9 кв.м. Спасени са 2 съседни къщи. Причината за пожара е късо съединение. Пожарът е ликвидиран в 11,45 ч. от един екип на РСПБЗН –Твърдица.

 

Без да причинят преки материални щети са ликвидирани пожари, възникнали в сухи треви и отпадъци, от екипи на РДПБЗН-Сливен в землищата на селата Новоселец, Тополчане, Богданово, Загорци, Графитово, Тополчане, Омарчево, Каменово, Скобелево, Ябланово, Еленово, Градец, Оризари, гара "Чумерна" по пътя за с. Боров дол, Сотиря, Тополчане, Чокоба, кв. "Надежда" до Мелничен комплекс, новозагорския кв."Шести", в гр. Шивачево, землището на кв. Козарево в гр. Твърдица и местност "Чуката", където са спасени 20 декара иглолистна гора.

 

Спасени са десетки декари гори в резултат на съвместни действия на екипи на ПБЗН, горски служители и доброволци.

В гасенето на пожар в землището на село Ябланово са участвали 22 служители на ДГС–Тича с 3 броя високо проходими автомобили,1бр. УАЗ,1бр. верижен трактор.

В гасеното на пожар в местността „Блата“ в село Жеравна са се включили 12 служители на ДГС-Котел с 1 ПА Тойота, 1 УАЗ, 3 високо проходими автомобила, 7 жители на с.Жеравна и 1бр. водоноска на БКС-Котел. Спасени са 80 декара широколистна гора.

В гасенето на пожар в местността "Мандрата" в землището на село Градец са участвали 6 служители от ДГС – Котел, 1 ПА Тойота , 1 УАЗ. Спасели са 20 декара иглолистна гора.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев