ЕПИДЕМИЧНАТА ОБСТАНОВКА В СЛИВЕНСКА ОБЛАСТ КЪМ 4 АВГУСТ

...
04.08.2020 / 16:29

Четири положителни за COVID-19 проби са регистрирани през последното денонощие в Сливенска област, съобщиха от Областния кризисен щаб. И четиримата новозаболели са от община Сливен – трима от града, един – от малко населено място. Един се е инфектирал в семейно огнище, един – при контакт със заразено лице, по данни на РЗИ. Епидемиологичните проучвания продължават.

 

Активните в момента случаи са 65, като двама от болните са медицински персонал. 33 от болните са жители на община Сливен /29 от града, останалите – от четири села/, болните в община Нова Загора са 24 /17 – от града, от тях 9 – жители на най-гъсто населения квартал/. С коронавирусни инфекции са четирима души от Твърдица и един от малко населено място в община Твърдица. Трима жители на две села са болните в община Котел.

 

На 3 август под домашно наблюдение са нови 17 души от Сливенска област. С тях общият брой на карантинираните възлиза на 179 лица. От карантина са отпаднали 8 956 жители на областта.

 

От началото на епидемията досега са диагностицирани 404 души, 314 са изписани, 25 са починалите.

 

Противоепидемичните мерки са в сила до края на август, съгласно заповед на здравния министър. Носенето на предпазни маски в закрити площи, търговски обекти и обществени места е задължително, както и спазването на физическа дистанция от 1,5 метра. Предпазните маски са задължителни и в обществения превоз. Носенето им и спазването на дистанция са препоръчителни, съгласно министерската заповед, и в открити площи, тъй като рисковете от разпространение на коронавируса не са отпаднали.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев