ЕПИДЕМИЧНАТА ОБСТАНОВКА В СЛИВЕНСКА ОБЛАСТ

...
03.08.2020 / 11:45

В периода от 27 юли до 2 август, включително, бяха регистрирани 27 случая на COVID-19 в Сливенска област. 18 от заболелите са жители на община Сливен, 9 – на община Нова Загора. През периода няма нови заболели от общините Твърдица и Котел. В предходния едноседмичен период положителните за коронавирусни инфекции случаи бяха 16.

 

Активните случаи на COVID-19 към момента са 61, като двама от болните са медицински персонал. Най-много са заболелите в община Сливен – 29 /26 в града , от тях- 1 в най-гъсто населения квартал/. В община Нова Загора болните са 24 /17 в града, от тях – 9 в най-гъсто населения квартал/. В община Твърдица активните случаи са 5, в община Котел – 3.

 

От началото на епидемията до момента са диагностицирани 400 жители на Сливенска област. Последните 5 положителни проби са отчетени през почивните дни. Заболелите лица са от Сливен. Сред тях са здравен служител, както и възрастни съпрузи, инфектирани в семейно огнище. Епидемиологичните проучвания продължават.

 

314 са изписаните лица от началото на епидемията. Битката с коронавируса изгубиха 25 жители на областта.

 

През изминалата седмица са карантинирани 100 лица, като 69 от тях са били контактни на заразени лица, а 25 са пристигнали от рискови зони.

 

Към момента под домашна карантина са 176 души /87 в община Сливен, 48 в община Нова Загора, 31 в община Котел и 10 в община Твърдица/. От карантина са отпаднали 8 936 души.

 

Областният кризисен щаб напомня, че срокът на епидемичната обстановка бе удължен до 31 август със заповед на здравния министър от 31 юли. Носенето на предпазни маски в закрити площи е задължително. В търговските обекти, аптеките, музеите, галериите, храмовете и други обществени места е задължително и спазването на физическа дистанция от 1,5 метра. В заповедта на здравния министър се препоръчва носенето на предпазна маска и спазването на физическа дистанция и на открити обществени места.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев