ОТ АВГУСТ СЕ ПОДНОВЯВА КЛАСИРАНЕТО ЗА ДЕТСКИ ГРАДИНИ И ЯСЛЕНИ ГРИПИ

...
31.07.2020 / 09:55

От месец август 2020 г. се подновяват класиранията за най-малките жители на община Сливен. От месец април до момента класиранията за детските ясли и яслените групи към детските градини бяха преустановени поради усложнената епидемична обстановка в страната. На 3 август ще бъдат публикувани в специализирания сайт за прием свободните места, а класирането ще се осъществи по утвърдения график на дейностите, с който родителите могат да се запознаят от сайта за прием: https://priem.sliven.bg/ .

 

В класирането ще участват всички активни заявления с посочен месец за участие в класиране в диапазона от януари до август 2020 г. Община Сливен напомня на родителите, че входящият номер и датата на подаване на заявлението не се взимат предвид при класирането, а при равни условия децата се класират чрез случайни числа, генерирани от електронната система.

 

Призовават се всички родители, чиито деца вече са приети в 1 група в детска градина и ще започнат да я посещават от м. септември, но имат все още активно заявление за прием в яслена група, да се свържат с детската ясла или детската градина с яслени групи, за анулиране на заявлението.

 

Друго важно за родителите е да проверят отново своите заявления и да се уверят, че са отбелязали всеки един критерий, по който те или детето им отговаря и че заявените от тях желания са точни. Всички избрани критерии трябва да са актуални към датата, на която детето е класирано и се доказват в срока за потвърждаване на приема чрез съответните документи. При установени несъответствия и/или неактуалност на заявените данни, детето няма да бъде записано, отпада от приема и може да участва в следващи класирания с нов входящ номер и ново заявление.

 

Направеният до момента анализ на предходни класирания сочи, че най-честата грешка е маркиране на критерий К6 „Деца, чиито брат/ сестра посещава детската ясла” за деца, чиито братя или сестри са посещавали детската ясла/ детската градина с яслени групи в предходни години. Критерий К6 се отнася за братя/ сестри, които посещават съответното детско заведение към настоящия момент.

 

При възникнали въпроси или затруднения при работата с онлайн системата за прием, родителите могат да се обръщат за съдействие към директорите на детските ясли и детските градини и определените от тях служители, както и към Община Сливен.

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев