НОВИТЕ СЛУЧАИ НА КОВИД-19 СА РЕГИСТРИРАНИ В СЛИВЕН И ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА

...
29.07.2020 / 12:38

Новите случаи на COVID-19, доказани на 28 юли с резултати от PCR-тестове, са в Сливен и община Нова Загора, съобщиха от Областния кризисен щаб. Заболелите в Сливен са двама. В Нова Загора – двама и един – в малко населено място от общината. Възрастта варира от 19 до 68 години. Сред инфектираните има и медицинска сестра. Случаите не са свързани, заразяването не е станало в огнище или на място, където е имало струпване на хора. От РЗИ съобщиха, че разпространението на коронавируса на територията на цялата област е дифузно. Епидемиологичните проучвания продължават.

 

От началото на епидемията до момента с коронавирусни инфекции са диагностицирани 385 жители на Сливенска област, 296 са изписаните. За съжаление, 24 души изгубиха битката с опасната зараза.

 

Под домашна карантина са 271 лица, по данни на ОД на МВР – Сливен / в община Сливен – 123, в община Нова Загора – 63, в общините Твърдица и Котел – 50 и 35/. От карантина са отпаднали 8 801 души, от началото на епидемията досега.

 

Областният кризисен щаб призовава да се спазват разпоредените противоепидемични мерки, за да се ограничи риска от разпространение на вируса

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев