ЕПИДЕМИЧНА ОБСТАНОВКА В СЛИВЕНСКА ОБЛАСТ ПРЕЗ ПОСЛЕДНОТО ДЕНОНОЩИЕ

...
28.07.2020 / 13:00

Седем положителни за COVID-19 лица са диагностицирани на 27 юли, съобщиха от Областния кризисен щаб. Четирима от заболелите са в община Нова Загора, като двама от тях са от града; трима са в община Сливен, двама от тях – от града. Случаите не са свързани. Няма инфектирани деца и медици. Няма регистрирани огнища на инфекцията в производствени фирми. Разпространението на коронавируса и в четирите общини на Сливенска област е дифузно, съобщиха от РЗИ.

 

През последното денонощие е починал в болница в Стара Загора 73-годишен пациент, с придружаващо тежко заболяване. Областният кризисен щаб изказва съболезнования на семейството и близките му.

 

Активните към момента случаи на COVID-19 са 73 /32 – община Нова Загора, 24 – община Сливен, 14 – община Твърдица, 3 – община Котел/.

 

244 лица са под домашна карантина към момента /община Сливен – 97, община Нова Загора – 56, община Твърдица – 57, община Котел – 34/. Отпадналите от карантина са 8 752-ма души.

 

Чакат се резултатите от 26 проби, като 12 от тях са на лица със симптоми, останалите са контролни.

 

От началото на епидемията в Сливен и областта са регистрирани 380 случая на COVID-19, 283-ма души са изписани, 24 са починалите.

 

За да се ограничи риска от разпространението на коронавируса, Областният кризисен щаб отново призовава жителите на Сливенска област да спазват стриктно действащите противоепидемични мерки.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев