ПРОДЪЛЖАВА ИЗГРАЖДАНЕТО НА ВЕЛОАЛЕИ В СЛИВЕН

...
28.07.2020 / 11:15

Продължава изграждането на велоалеи в Сливен по проекта за интегриран градски транспорт. Преди дни започна строителството по булевард „Бургаско шосе“, където се предвижда изграждане на 816,17 метра двупосочна асфалтова велоалея в зелената площ от страна на бившите военни поделения. Трасето започва от кръговото кръстовище на „Розова градина“, като краят му се свързва със съществуващата алея от северната страна на булеварда след кръстовището с улица „Ал. Пушкин“.

 

Паралелно се изпълнява и двупосочната велоалея от източната страна на булевард „Христо Ботев“, където беше премахнат съществуващият тротоар с цел изграждане на трасе с дължина 888,57 метра и широчина 2,5 метра и половина. Стартът на дейностите беше даден в началото на юни.

 

Целта е по-удобно и по-лесно придвижване на велосипедистите в Сливен и облекчаване на автомобилния трафик. Планирано е изграждане и на велостоянки до големите административни сгради. Проектът е част от политиката на кмета Стефан Радев за модернизиране на града, за подобряване транспортната схема на Сливен и достигане до още по-високи екологични стандарти.

 

Схемата на велоалеите може да видите в прикачения файл.

Прикачени файлове към новината

... [8.22MB]
 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев