ОБЛАСТНАТА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - СЛИВЕН ИНФОРМИРА КАКВО СЕ СЛУЧИ ПРЕЗ ПОЧИВНИТЕ ДНИ

...
27.07.2020 / 12:36

ОДМВР-Сливен оказва пълно съдействие на институциите за спазване на въведените противоепидемични мерки във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. В дните от 24 до 27 юли са извършени 341 проверки за спазване на карантина на територията на областта. При направените проверки не са установени случаи на нарушаване на карантина. Съставени са 12 акта за неспазване на противоепидемичните мерки.

 

Сливен: Младежи на 18 и 17 години катастрофират с откраднат мотоциклет, след като правят опит да избегнат полицейска проверка. На 25 юли, около 20,00 часа, при специализирана операция за контрол на двуколесни превозни средства, в кв. „Ново село“ в Сливен, малко след хотел „Мечта“, мотоциклет „Ямаха Маджести“ не спира на подаден сигнал със стоп палка, увеличава скоростта и след няколко метра се обръща. Пристигналите на място полицейски служители оказват първа помощ на пострадалия водач- момче на 17 години и на неговия спътник- момче на 18 години и двамата от Сливен. Те са се движили без защитни каски, водачът е неправоспособен, а мотоциклетът е обект на кражба. Двамата са откарани в МБАЛ-Сливен и оставени за лечение. Работата по случая продължава, образувано е досъдебно производство.

 

42-годишен мъж е задържан за хулиганство. На 26 юли той е хванат от полицейски служители при опит противозаконно да проникне в лек автомобил „Пежо 208“, чужда собственост. При опит да бъде задържан той е оказал съпротива, отправил обиди и е ударил полицейски служител. 42-годишният Г.С. е отведен в РУ-Сливен и задържан за 24 часа.

 

На 25 юли, в 12,18 часа, по тел. 112 е получен сигнал за възникнало пътно произшествие в района на км. 31, на пътя Сливен -с. Чинтулово. Произшествието е станало между автомобил "Фолксваген Голф", управлява от водач на 33 години от село Чинтулово, и лек автомобил "Сеат Ибиза", управляван от жена на 68 години от Сливен, който е излизал от черен път. При произшествието е причинена смъртта на 68-годишната жена. Пострадал е мъж на 73 години, пътник в автомобила, който е настанен за лечение в МБАЛ-Сливен. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Двама водачи с алкохол над 2,00 промила са установени от полицейски служители в Сливен. На 25 юли, около 09,30 часа, на бул.“Ст.Караджа“, е извършена проверка на 21-годишната Н.З. от Сливен. Пробата за употреба на алкохол е показала 2,07 промила. По случая е образувано бързо производство.

На 26 юли, в 22,30 часа, на ул.“Балатон“ е извършена проверка на лек автомобил „Фолксваген Поло“, управляван от 59-годишния И.Ч. от Сливен. Пробата за употреба на алкохол е показала положителен резултат-2,18 промила. По случая е образувано бързо производство.

 

Криминалисти на РУ-Сливен са задържали мъж на 41 години, причинил материални щети в частен имот в квартал „Речица“. Той е задържан веднага след подадения сигнал. На 25 юли 41-годишният Р.Ф. от Сливен е причинил значителни материални щети, изразяващи се в счупване на четири броя алуминиеви прозорци с различни размери, три броя алуминиеви врати и кухненски уред в имот, собственост на 27-годишна жена. Р.Ф. е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

В РУ-Сливен е образувано досъдебно производство за престъпление против парично - кредитната система. На 27 юли, за времето от 03,30 до 04,30 часа, в казино в Сливен са прокарани в обръщение две фалшиви банкноти с номинал 50 лева. След предприетите незабавни издирвателни действия е задържан 38-годишният П.С. от Сливен. Мъжът е направил самопризнания. Задържан е за 24 часа.

 

Котел: На 26 юли, в 14,50 часа, в РУ-Котел е получено съобщение за настъпило пътно произшествие в село Стрелци. От извършения оглед на място се установява ,че товарен автомобил „Газ 53“, натоварен с бали сено , управляван от 60-годишен мъж от село Майско, при нарушаване правилата на движение в зоната на десен завой се преобръща на лявата си страна . Вследствие на настъпилото произшествие на място е починала возещата се на лявата степенка на товарния автомобил 72-годишна жена от село Стрелци. Пробата за употреба на алкохол на водача е отрицателна. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Твърдица: На 26 юли, в 20,45 часа, на ЖП-линия София-Бургас, на около 3 км. източно от ЖП гара Твърдица, влакова композиция, движеща се по направление гр.Карлово-гр.Бургас, блъска момче на 13 години от село Сборище, което се е намирало на жп линията. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Нова Загора: Водач с алкохол над 1,2 промила и водач, употребил наркотици, са установени от полицейски екипи в град Нова Загора. На 25 юли, около 02,30 часа, на ул. "Цар Освободител", спрян за проверка лек автомобил „Ауди А6“, управлява то 20-годишния И.И. от град Нова Загора. При проверката за употреба на алкохол той е показал положителен резултат 1,45 промила. По случая е образувано бързо производство.

На 26 юли, в 21,45 часа, е извършена проверка лек автомобил "Мерцедес 270 ЦДИ", управлява от Г.М. на 24 години от град Нова Загора. Пробата за употреба на наркотици е показала положителен резултат за амфетамин и метамфетамин. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 23 сигнала за произшествия в дните от 24 до 26 юли.

 

На 26 юли, около 13,40 часа, на автомагистрала "Тракия" - 258 км. в посока гр. София, е възникнал пожар в лек автомобил „Ауди А4“ без пострадали. Съобщението е получено в РСПБЗН-Сливен в 13,42 часа. Произшествието е ликвидиран в 14,20 часа от 1 екип. Пострадали няма. Унищожен е лекият автомобил. Причината за възникване на пожара е късо съединение в електрическата инсталация на автомобила.

Движението на екипите на пожарна и полиция е било възпрепятствани от автомобили, навлезли в аварийната лента. На водачите ще бъдат връчени актове за административно нарушение.

 

На 26 юли, около 12,30 часа, в землището на кв.Козарево, общ. Твърдица, е възникнал пожар в самопреса, собственност 46-годишен мъж. Пострадали няма. Сигнала получен в 12,35 часа. Унищожени са самопреса и 8 бали сено. Спасени са 30 бр. бали сено и 60 декара посев. Причината за пожара е техническа неизправност на самопресата. Пожарът е ликвидиран в 17,45 часа от 3 екипа на РСПБЗН –Твърдица.

 

Гасени са пожари, възникнали в сухи треви и отпадъци, оказана е техническа помощ при пътни произшествия, без пострадали лица.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев