АКТИВНИТЕ СЛУЧАИ НА КОВИД-19 В СЛИВЕНСКА ОБЛАСТ НАМАЛЯХА НА 75

...
24.07.2020 / 12:34

Активните случаи на COVID-19 в Сливенска област намаляха за едно денонощие от 87 на 75, съобщиха от Областния кризисен щаб. Двадесет от болните са хоспитализирани в областната и във военната болница в Сливен, шестима – в болници извън територията на областта. Останалите инфектирани лица са на домашно лечение.

 

Към 24 юли болните в община Нова Загора са 32-ма, като половината от инфектираните 26 лица в града са от най-гъсто населения квартал. В община Сливен заболелите са 26 – 19 от града, останалите от 6 малки населени места. В Твърдица са 13, има и един пациент от малко населено място в общината. В община Котел са 3-ма, жители на 2 малки населени места.

 

На 23 юли положителен резултат за коронавирусна инфекция дадоха двама жители на Сливен, като единият от тях е с настоящ адрес извън областта, но провежда лечението си в Сливен. Връзка между двата случая няма. Епидемиологичните проучвания продължават.

 

През изминалото денонощие няма починали лица. От началото на епидемията досега диагностицираните са 369 души, изписаните – 271. От домашна карантина са отпаднали 8 651 души, а 310 са под карантина към момента. Чакат се резултатите от 15 проби, от които 4 на лица със симптоми, 1 на медицински персонал /профилактично/ и 10 контролни.

 

Областният кризисен щаб напомня, че в сезона на отпуските, на абитуриентските и други тържества е необходимо гражданите, съдържателите на обществени заведения и други лица, управляващи места за обществено ползване, да са със завишено внимание и да се придържат към разпоредените противоепидемични мерки.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев